Pohodové Vánoce všem

22. 12. 2020

Vážení rodiče a přátelé naší mateřinky,

rok se s rokem sešel a ten letošní 2020 se pomalu blíží ke svému konci. Pro nás všechny to byl velice těžký rok, museli jsme se vypořádat s různými opatřeními a omezeními.
Byl to rok, kdy jsme nemohli dětem dopřát všechny naplánované akce a většina jich byla úplně zrušena. Děti nemohly přijít k zápisu, ani jsme se nemohli rozloučit s našimi předškoláky na zahradní slavnosti, kterou pořádáme společně s rodiči. Na jaře jsme všichni pevně věřili, že druhá polovina roku bude lepší, ale ani ta nám neumožnila uskutečnit naše velké plány.

Snažili jsme se tedy pro děti plánovat zajímavá témata tak, aby si při nich mohly děti různé činnosti vyzkoušet. Děti se tak hravou formou seznámily např. s povoláním a řemesly, dozvěděly se spoustu zajímavostí o lidském těle, vyzkoušely si poskládat potrubí, a také se seznámily s učitelem národů J. A. Komenským, od jehož úmrtní uplynulo 350 let. Zaměřili jsme se na výrobu dárečků nejen pro rodiče, ale také pro seniory do Akátového domu v Rajhradě, do hospice v Rajhradě, přidali jsme se k poděkování zdravotníkům malováním obrázků, a také jsme pro sestřičky do nemocnice vyráběli ozdoby na stromeček jako poděkování, co pro nás všechno dělají. Doufáme, že všechny dárečky přinesly obdarovaným upřímnou radost, protože děti do výroby vložily i kus svého srdíčka.

Kvůli epidemii se ani neuskutečnil každoroční jarmark, při kterém děti zdobí stromeček. Proto jsme s radostí přijali pozvání pana starosty do parku. Teple jsme se oblékli a vydali se do parku, kde už na nás pan starosta čekal i se svým pomocníkem. Za jejich pomoci se nám podařilo stromky ozdobit, a tak mohou dělat stromečky radost i ostatním lidem.

Každý rok si všichni přejeme, ať je nový rok lepším, než byl ten starý.
Ale právě letošní rok 2020 nám všem ukázal, jak dobře jsme se před tím měli. Lidé se hnali za mamonem, mysleli jen sami na sebe, sobeckost a lakota byla na každém rohu. Díky pandemii se začalo více mluvit o pomoci seniorům, nemocným, samoživitelům,… Dalo by se říci, že „díky pandemii“ se lidem vrátila lidskost a empatie a emocionální oploštělost se začala proměňovat. Doufejme, že se toto prosociální myšlení podaří udržet i nadále v dalších letech a ne jen v této těžké době.

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří jsou nám nápomocni nejen materiálními dary, ale také tím, že zaměstnance školky berou jako lidské bytosti, kteří mají nejen zodpovědnou práci, ale také soukromé životy, rodinu a své zdraví, které dennodenně vystavují různým možným nebezpečím. Proto velké díky patří rodičům, kteří nám svou zodpovědností a ohlášením infekčního onemocnění pomáhají bojovat proti šíření různých neduhů nejen mezi dětmi, ale také mezi personálem školky.

Dívejme se do příštího roku s optimismem, ale zároveň i s pokorou. Važme si toho, co máme, ale hlavně si važme jeden druhého, sebe navzájem.
Přejeme Vám příjemné prožití svátků vánočních, v příštím roce pevné zdraví a rodinnou pohodu.

Kolektiv mateřské školy

Fotogalerie MŠ

Slavnostní vyhlášení prací – AKTUALIZACE :-)

Slavnostní vyhlášení prací – AKTUALIZACE 🙂

Dne 11. 1. 2024 se uskutečnilo vyhlášení literárně - výtvarné soutěže na téma "Nekonečný svět fantazie" v rámci projektu Jižní Morava čte, do kterého se naše děti také zapojily. A jak to dopadlo?  kategorie próza / 1.-5. tř./ 3. místo Kryštof Gallina, ZŠ Ořechov...

Výlet předškoláků k Ivančicím

Výlet předškoláků k Ivančicím

16. 9.2021 směřovaly naše kroky (spíše kola autobusu)  na Ivančicko, kde na nás vykoukla úplně jinak členěná krajina, než na jakou jsme zvyklí. Naskytl se nám nádherný pohled na kopcovitý terén místy lemovaný řekou, kousek dál jsme se zahleděli na krajinný útvar...

MŠ – Fotogalerie 2020

MŠ – Fotogalerie 2020

[ngg_images source="albums" container_ids="29" display_type="photocrati-nextgen_basic_compact_album" gallery_display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" galleries_per_page="0" enable_breadcrumbs="1"...

MŠ – Fotogalerie 2019

MŠ – Fotogalerie 2019

[ngg_images source="albums" container_ids="23" display_type="photocrati-nextgen_basic_compact_album" gallery_display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" galleries_per_page="0" enable_breadcrumbs="1"...